Agenda – March 29 – Nextv CEO Africa






		
		
		
		
		
		
		
		
		
		
		
		
		
		
		
		
		
		








		
		
					
				
				
		
	



















 









 












Nextv CEO Africa is part of Dataxis events.

This site is operated by a business or businesses owned by Dataxis SARL and all copyright resides with them. DATAXIS registered in France with number 423 163 385 RCS Paris France with registered office 10 rue Pergolese 75116 – Paris FRANCE

Dataxis

Monday 29 March

10:00 - 10:05 SAST | 5 mins

Welcoming address & Day 1 overview

10:05 - 11:05 SAST | 60 mins

Africa’s booming music streaming industry

  • The African music sector: current trends and potential
  • The emergence of local streaming services versus international platforms
  • How to tackle high piracy and poor enforcement of copyright

Moderated by: Eddy Micah Jr - Broadcast Journalist - Deutsche Welle

11:05 - 11:25 SAST | 20 mins

Networking

11:25 - 11:45 SAST | 20 mins

COVID 1 year on: What does it mean for TV news? - Sponsored by BBC

Pierre Cloete, Commercial Director for CEMA at BBC Studios, will be in conversation with BBC World News Presenter Lerato Mbele. They will discuss how the BBC World News channel has had to pivot as a result of the pandemic, as well as what COVID has meant for news as a genre and within the pay TV industry specifically. Pierre will share details about the impact of it on audience expectations of news, and on the BBC’s commercial strategy. Looking to the future, they will discuss the opportunities that lie ahead as the pandemic has brought to light the importance of having access to trusted news sources.

Moderated by: Lerato Mbele - Presenter - BBC World News

11:45 - 12:15 SAST | 30 mins

Networking - TV everywhere, for everyone - Sponsored by Eutelsat

Join us for this virtual, interactive coffee-break looking at “TV everywhere, for everyone”. We’ll be discussing the challenges and opportunities around TV broadcasting in Africa, with some concrete solutions for DTH and OTT convergence.

During the discussion we’ll cover the technical and financial challenges of TV broadcasting and look at turnkey solutions that enable you to offer your viewers a multi-screen viewing experience.

12:15 - 13:15 SAST | 60 mins

Building a resilient African FTA industry

  • What type of content should producers provide?
  • What are advertisers looking for?
  • What does the research tell us about what the audiences need?
  • What do the FTA broadcasters need in terms of ideas and approach?

Moderated by: Rhys Torrington - CEO - 2Gwana Media

13:15 - 14:00 SAST | 45 mins

Networking

14:05 - 14:50 SAST | 45 mins

Bringing storytelling back to the news

  • What are the real stories that reflect the whole continent?
  • How can we redefine the politics of news coverage?
  • What’s the future of African media?
  • How can we use trust to combat fake news?
  • News audience = news app user? What target groups are we dealing with?

Moderated by: Tamima Ibrahim - Head of Content - Switch TV

14:50 - 15:05 SAST | 15 mins

Networking

15:05 - 16:05 SAST | 60 mins

Shifting TV viewing habits and usage of multiple devices: how to adapt to that reality?

  • How can the TV still be relevant on a tablet and smartphone age?
  • Diversification of TV: introduction of multi-platform to attract young audience
  • The breakthrough of wearable screens: impact on traditional TV

Moderated by: Lerato Mbele - Presenter - BBC World News

16:05 - 16:25 SAST | 20 mins

Networking

16:25 - 17:10 SAST | 45 mins

Mobile Money: Integration of payment for Pay TV & OTT

  • State of African mobile money market
  • Implications for pay TV & digital content providers
  • What  innovative mobile payment solutions can be applied to the African context?

Moderated by: Tamima Ibrahim - Head of Content - Switch TV

17:15 - 17:30 SAST | 15 mins

End of Day One